HTML

Bariblog

Itt azok a Barikák gyülekeznek, akik nem restek csinosítgatni akoljukat, csupáncsak nem tudják, hogyan kell. Tanácsot adok-veszek, megmutatom hogyan csináld, vezetem a patádat. Ha jobban tudod bégess bele, ha kérdésed van körmöld ide.

Friss topikok

  • takacsveca93: Szeretnék egy ágyat csinálni magamnak ilyen raklapokból, nem tudom eldönteni, hogy újonnan vegyem ... (2018.09.25. 22:07) UPgrade no work
  • takacsveca93: Én alig várom, hogy a saját lakásomat rendezgethessem, újítsam. Amúgy hol érdemes alapanyagokat ve... (2018.02.11. 22:30) Lakásfelújítás 02. - A purhab hatalma
  • kergabor: Köszi, azt hiszem értem. Nálunk is Camarral tették fel a konyhaszekrényt anno, most értem már a te... (2014.12.17. 21:52) A függés napja...
  • mp3pintyo: A 2. link az adminra mutat ehelyett: barkacs.blog.hu/2013/06/03/raklapalapok (2013.11.12. 16:24) Aztapaszta raklapasztaaa - 3. rész
  • Nagybirka: Te a földön tároltad, vagy lógattad? Mellesleg nincs új a nap alatt, az indavideo oldalon a videó ... (2013.07.19. 09:02) A Bringahinta elmélet

2013.04.03. 15:32 Nagybirka

+3. Ábel koboz 2.

Ha eljutottunk oda, hogy kp-ből vagy hitelbe megvettük álmaink 40m2-es új építésű lakását, (amerikai konyha a nagyszobában, egybenyitva az előszobával, kisszoba nincs is) már majdnem révbe értünk. Apró problémák mindíg vannak, amelyek lényegesen csökkentik az élmény faktort. Ezek közül a bosszantó apróságok közül választottam ki egyet, melynek a leküzdésére szólít harcba e heti videó sorozatunk. 

A mi esetünkben konkrétan a kábel tévé szerelő dobozát szeretnénk bontható módon eltüntetni, de az itt látható múdszer alkalmazható bármilyen - a falon lévő - nem kívánatos lyuk eltüntetésére. Közben plusz feladatként egy maradék polcot is fel kell szerelnünk a bejárati ajtó fölé.

A mai videónkban ellátogatunk szektenácsért egy barkácsboltba, és később végre megkezdjük a munkát, fűrészelünk.

Saját tapasztalatom alapján azt kell mondanom, hogy az ilyen típusú munkák elvégzését a természetes férfiúi lustaságon túl az is gátolja, hogy nehéz megtalálni a jó technológiát. 

A legelső kérdés az: Bontható legyen a takarás, vagy sem? A bontható takarás könnyen, egyszerűen kezelhető, de a kivitelezése több  kreatívitást igényel. 

A bonthatatlan, amit jelen esetben én ragasztásnak hívnék, valójában szintén bontható, de csak úgy, hogy ilyenkor valami roncsolódik.

A bontható takarásnál a könnyebbik megoldást választók a takarást szemből telibe csavarozzák, gyors, könnyen bontható, esztétikailag pár kérdést felvető megoldással. Az alapvető törekvés legyen az, hogy a frontfelületen (ami szembe van a nézővel) ne lássunk csavarfejet, és egyéb szerelésre utaló nyomot.

Én most egy olyan megoldást találtam, amely segítségével a takarás szerszámhasználat nélkül, egy mozdulattal bontható lett.

Szólj hozzá!

Címkék: csináld magad barkács DIY csiri-biri bariblog Dósafa Lévai István faltakarás


A bejegyzés trackback címe:

https://barkacs.blog.hu/api/trackback/id/tr485190998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása