HTML

Bariblog

Itt azok a Barikák gyülekeznek, akik nem restek csinosítgatni akoljukat, csupáncsak nem tudják, hogyan kell. Tanácsot adok-veszek, megmutatom hogyan csináld, vezetem a patádat. Ha jobban tudod bégess bele, ha kérdésed van körmöld ide.

Friss topikok

  • takacsveca93: Szeretnék egy ágyat csinálni magamnak ilyen raklapokból, nem tudom eldönteni, hogy újonnan vegyem ... (2018.09.25. 22:07) UPgrade no work
  • takacsveca93: Én alig várom, hogy a saját lakásomat rendezgethessem, újítsam. Amúgy hol érdemes alapanyagokat ve... (2018.02.11. 22:30) Lakásfelújítás 02. - A purhab hatalma
  • kergabor: Köszi, azt hiszem értem. Nálunk is Camarral tették fel a konyhaszekrényt anno, most értem már a te... (2014.12.17. 21:52) A függés napja...
  • mp3pintyo: A 2. link az adminra mutat ehelyett: barkacs.blog.hu/2013/06/03/raklapalapok (2013.11.12. 16:24) Aztapaszta raklapasztaaa - 3. rész
  • Nagybirka: Te a földön tároltad, vagy lógattad? Mellesleg nincs új a nap alatt, az indavideo oldalon a videó ... (2013.07.19. 09:02) A Bringahinta elmélet

2013.04.01. 17:06 Nagybirka

+1. Ábel koboz


Szerencsésebb lakásokban a kábeltévé és/vagy internet bevezetése után nem fut a falakon 10-12 méter vezeték, mert a kivitelezők előre gondoltak arra, hogy a falban kialakítsák a kábelcsatornát a majdani TV tervezett helyéig. (Ami persze az esetek 90%-ban nem ott van, ahová mi szeretnénk tenni) A Dobozt, ahol az antenna (vagy bármilyen vezeték) belép a lakásba szorgos kezek szépen leglettelték és lefestették. Természetesen a beköltözés előtt, amikor még híre-hamva sincs hűségidős szerződésnek.

Az boldog lakástulajdonos megérkezik, a legfontosabb teendők 5-ös listáján az "Internet!!!" közvetlenül a "Működő mosogató, mosdó és WC!!!" (pasiknál csak Működő WC)  mögött van. Megrendeljük, kijön a szaki, kopogtatja a falat, lebontja a dobozfedelet, behúzza a kábelt, szöszmötöl, elfogadja a jattot, lelép. Este már van a WC-n wifi.

Tényleg! Kell adni ilyenkor borravalót? (feltételezzük, hogy nincs karácsony vagy dec. 31, amikor mindenki ad rutinból) Ha igen, mennyit? Ha ketten vannak, akkor fejenként? Ti adtatok? (Mennyit görcsölök ezen, amikor szállítanak nekünk valami nagy dolgot, vagy csak egy pizzát, vagy kórházban (az egészségügyben  paraszolvenciának hívják). Rühellem az ilyen szituációt, mert megértem, hogy ő is ebből él, de nem akarok se sóhernek látszani, se idiótának)

Az utólagos szerelést követően ezt az eredeti állapotot visszaállítani már nagyon macerás. Egyrészt a dobozfedél nyomtalanul eltűnik, majd csak pár hét múlva kerül elő, amikor már azt sem tudod, mi az [Valószínüleg miközben mosogatsz a fejedre esik (ha férfi vagy akkor a WC-n internetezel)], másrészt nincs is kéznél 3 csipetnyi glett és két tenyérnyi színazonos festék.

De a férfiak szerint nem is érdemes ezzel szenvedni, mert: ha valamit szerelni kell vagy letelik a hűségidő, és találunk egy olcsóbb szolgáltatót, akkor újra bonthatjuk. Ja és senki nem látja, mert a bejárati ajtó fölött van, és oda már a lámpa is alig világít be. És aki érkezik, az háttal van, aki elmegy, az meg búcsúzkodik és a cipöjét keresi.

Az első feladat: egy kábeldoboz bontható, esztétikus takarásának a kialakítása + megmaradt polc értelmesnek tűnő felhasználása.

 

Előzetes: A héten 3 videóban  dolgozom fel a kérdést. Témafelvetés - megoldáskeresés - kivitelezés.

Ha nálatok is akadnak ilyen lyukak, és van 2 szabad percetek, akkor fotózzátokleéstöltsétekfel ide nekem. Egyrészt ,hogy lássam, a probléma tényleg GLOBÁLIS, másrészt ,hogy kicsit elkezdjetek kötődni hozzám :)

Szólj hozzá!

Címkék: csináld magad barkács DIY csiri-biri bariblog Lévai István faltakarás


A bejegyzés trackback címe:

https://barkacs.blog.hu/api/trackback/id/tr745187064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása