HTML

Bariblog

Itt azok a Barikák gyülekeznek, akik nem restek csinosítgatni akoljukat, csupáncsak nem tudják, hogyan kell. Tanácsot adok-veszek, megmutatom hogyan csináld, vezetem a patádat. Ha jobban tudod bégess bele, ha kérdésed van körmöld ide.

Friss topikok

2016.05.16. 11:14 Nagybirka

Lakásfelújítás 02. - A purhab hatalma

Szólj hozzá!


2016.05.01. 10:33 Nagybirka

Lakásfelújítás 01. padlózat

Egy apró, de elég viszontagságos sorsú lakás kipofozásába fogtam. 

A villanyszerelést és a festést nem én csináltam, de a padlózat rám várt. Felszedtem a régi lamináltpadlót, nem törődve azzal, hogy valami egyszeri és megismételhetetlent pusztítok el.A lami alatt egy elhasznált, rossz állapotban lévő parkettát találtam. Mivel a szoba jelentősen lejtett jobbról balra, ezért ezt is fel kellett bontanom, hogy e problémát orvosolni tudjam. Vidám percek voltak.

 

A 16m2 parkett felbontása után jött a következő probléma. Az úgynevezett csúsztatott aljzat. Magarul egy deszkaréteg, mely alatt párnafák és valamilyen salak volt. Az igazán teljes megoldás az lett volna, hogy mindent felkaparok, és könnyített betonnal a megfelelő magasságig visszatöltöm a szobát. Mivel időm erre nem volt - a betonnak száradnia kell pár hetet, mielőtt a lamináltparketta rámegy, más megoldást kellett kitalálnom.

Vettem 10 tábla nút féderes OSB lapot, 50-es, 60-as és 80-as hatlapfejű metrikus csavart, körmösanyát és vállas anyát, és nekiláttam:

Most itt tartok, következő lépés a púrhabozás.

 

Szólj hozzá!

Címkék: barkács diy lakásfelújítás bariblog


2016.04.21. 16:44 Nagybirka

Az update bolt felfalta a birkákat

Egyszer csak megszakadt a történetmesélésem, de így utólag nem is történhetett másképp. Még volt egy összebújós hétvégém a bútorlapokkal, aztán a második héten csúcssebességre kapcsolta  szopóroller. Szerencse, hogy összeraktam a szekrényeket a hétvégén, különben nem végeztünk volna. 

Pár instrukció röviden, hogy ti ne járjatok úgy, mint én:

- ne bízz a burkoló igéreteiben

- ha hozzák a dekorációt, az azt jelenti, hogy két napig elfoglalják a teljes üzletet, és benzinnel törölgetnek mindent, te meg csak zümmögsz faltól-falig, mint egy kába légy

- azért, mert valaki hivatalosnak tűnő tervrajzot tud készíteni, még nem biztos, hogy le tud mérni egy hűtőszekrény szélességet. Sose bízz idegenek mérésében!

Azt hiszem, ezzel el is mondtam minden fontosat.

Szólj hozzá!


2016.02.16. 11:09 Nagybirka

UPgrade - transit bútorlap

A festő vette át a terepet az üzletben. Nekem szóltak a Dósafától, hogy elkészültek a pult darabjai, elszállíthatom. 

 

Ez megtörtént, a hétvégén elkezdem otthon összerakni a problémásabb részeket, hogy még időben kiderüljön, ha valamit a tervezőasztalon elbaltáztam. 

Szólj hozzá!

Címkék: csináld magad barkács csiribiri bútorkészítés DIY Bariblog UPgrade


2016.02.16. 11:09 Nagybirka

UPgrade no work

Az eredményeink végtelen felsorolása:

 

A Harmadik nap a burkolóké lett, akik igéretükkel szemben a padlót nem, csak a falakat burkolták be. A padló marad hétfőre. Sok tennivalóm nem volt, a csöveket a burkolók bevakolták.

A negyedik nap elkezdett dolgozni a festő, én egy 40 cm-es gipszkarton falat építettem, ami egy 40 x40mm-es vasszerkezetre épült. Azért nem használtam az aluprofilokat, amire általában gipszkartont szerelnek, mert erre a falra lest rászerelve a majdani pult ajtaja bommerpánttal (mindkét irányba nyíló, alaphelyzetbe visszaálló), és ez elég jelentős terhelés lenn egy könnyű szerkezetű falnak. A vas majd megtartja!

 

A vasszerkezetet már a múlt héten megrendeltem, két fontos szempont volt a gyártásakor:

- a falon futó csövet kerüljük ki

- 2m magasságában legyen egy vízszintes merevítő

A cső kikerülését nem kell magyaráznom, a vízszintes merevító pontos méretét viszont indokolnám:

A gipszkarton 12,5mm vastag 200cm x 120 cm-es táblában kapható. Az én falam magassága 240 cm, így 2 méternél toldanom kell. Azért került oda a merevító, hogy mindkét gipszkarton fel tudjon feküdni egy fix pontra. 

A festőmester elkezdte a falak tisztítását, csiszolását, és a glettelést, hagytam is dolgozni. Innen folytatódik a történet.

 

Szólj hozzá!

Címkék: barkács csiribiri DIY UPgrade